Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Ràdio solidària des del parc de les Morisques
Escolta'ns online
Avís Legal
Mapa del web
Elisenda Alamany a La Ràdio surt de la ràdio
Nou Som Solidaris a Ràdio Sant Quirze
Ràdio solidària des del parc de les Morisques
Escolta l'últim butlletí informatiu!

Avui fem a RSQ
  10:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  10:20 - Sant Quirze Musical  
  17:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  17:20 - Sant Quirze Musical  
  18:00 - La Novetat  
  19:00 - Mundo Motero  
  20:00 - Motor Clàssic Catalunya  
  21:00 - La Moixiganga  
  21:30 - L'Últim Matx  
  22:30 - Taller de Ràdio  
  23:00 - Cabaret de Medianoche  
       
  Ràdio solidària des del parc de les Morisques  
   
 
Ràdio solidària des del parc de les MorisquesEl passat dimarts 23 de maig, a les 19.30 hores, l’amfiteatre del parc de les Morisques es va convertir en un estudi de ràdio. La gent que passejava pels voltants mirava encuriosida una taula plena de micròfons mentre els joves membres del grup santquirzenc Desídia estaven acabant de muntar els altaveus per a la seva actuació. Mentrestant, membres de la Plataforma Benvingudes Refugiades estaven parlant sobre els temes que volien tractar en el debat. Ja hi eren en Gerard Canals, membre de Proactiva Open Arms, la periodista Montse Salvadó, la portaveu de la Plataforma, Laia Prat, i el col·laborador de Ràdio Sant Quirze Xavi González, qui havia de conduir l’acte.

Dues nenes i dos nens, alumnes del Turonet i el Lola Anglada, es van acostar a González i li van dir que volien tocar durant l’acte i que tenien sis cançons preparades. Anaven carregats amb guitarres i una flauta travessera. Els nois de Desídia van dir “Cap problema” i, just en aquell moment, Xavi González arrencava l’acte quan ja passaven 15 minuts de l’hora d’inici prevista.

Una trentena de persones estava asseguda a l’amfiteatre seguint les reflexions dels i les ponents. Proactiva Open Arms continua rescatant persones a les costes de Grècia i el drama de milers i milers de persones continua. La guerra a Síria està deixant la població sense cap esperança de vida ni de futur. Els estats europeus no donen cap solució al problema i miren cap a una altra banda. I els mitjans de comunicació ja no situen la dramàtica situació en el focus d’actualitat.

Les reflexions de la taula rodona van donar pas a l’actuació de M3D, el nom artístic dels joves estudiants de primària. Van acabar amb una versió de l’Imagine de John Lenon. Després dels aplaudiments del públic, Xavi González va cedir-los el micròfon. “Cal ajudar a les persones refugiades a que s’integrin i hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per ajudar-les. Algun dia podem ser nosaltres els que estiguem en aquesta situació”, van dir.

I aquesta és la principal funció que realitzen els i les membres de la Plataforma Benvingudes Refugiades des que va esclatar la crisi humanitària. Amb les activitats que organitzen volen mantenir visible la situació de les persones que pateixen les conseqüències d’una guerra, conscienciar de les necessitats de la població que arriba a casa nostra sense cap recurs i recaptar fons per a les entitats que treballen sobre el terreny. De fet, ahir van aprofitar la presència de Gerard Canals per lliurar 2.500€ a Proactiva Open Arms.

L’acte es va enregistrar per emetre’l a Ràdio Sant Quirze avui dimecres a les 19 hores. Podeu descarregar-vos-el al següent enllaç.

Taula Rodona Refugiad@s


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player