Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
ARA FEM: Sant Quirze Musical
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  10:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  10:20 - Sant Quirze Musical  
  17:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  17:20 - Sant Quirze Musical  
  18:00 - El Pis d'Estudiants  
  19:00 - La Llanterna Màgica  
  20:00 - La Paparra  
  21:00 - 1 Up Ràdio Team  
  22:00 - El Balcón de la Palabra  
  23:00 - Pure Energy  
       
  25/01/2016
Recull de comunicats en relació al requeriment de documents per part de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament
 
   
 
<b>Recull de comunicats en relació al requeriment de documents per part de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament</b>El passat dimarts 19 de gener a primera hora del matí, la Fiscalia de Sabadell, a través d’una Unitat policial de la Guàrdia Civil, va requerir a l’Ajuntament la documentació relacionada amb les obres de construcció de l’edifici de protecció oficial Mas Duran III, de 43 habitatges i aparcaments, situat al carrer de Clementina Arderiu, 6.

La documentació sol•licitada fa referència a l’expedient administratiu de l’adjudicació i la construcció de l’obra esmentada. Aquesta promoció va ser adjudicada l’any 2012 per l’empresa municipal COMU, en el marc de la construcció d’habitatge públic. Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament van lliurar la documentació als agents.

El requeriment respon a les Diligències d’Investigació Penal iniciades per la Fiscalia d'Àrea de Sabadell després de la denúncia presentada per l’Associació Sant Quirze Empresarial per la possible constitució de delictes de suborn a funcionari i falsedat en l’adjudicació de l’obra.

Sobre aquest fet, l’exalcaldessa Montserrat Mundi, Junts per Sant Quirze i Sant Quirze Empresarial han emès comunicats per aclarir i fer pública la seva versió d’aquest esdeveniment. A continuació, reproduïm els comunicats rebuts per ordre d'arribada a la nostra redacció.


Carta a la ciutadania de Sant Quirze del Vallès, de Montserrat Mundi

Des de fa dos dies sóc notícia. Ara em toca a mi això que alguns en diuen “pena del Telenotícies”. Diferents mitjans fan afirmacions errònies, gens contrastades i sense cap rigor sobre els fets que realment han passat. He de dir que, en dos dies, l’únic mitjà de comunicació que ha volgut contactar amb mi per poder explicar-me ha estat el programa d’en Josep Cuní , i, en concret, el periodista Marc Villanueva, al qual agraeixo la seva gran professionalitat i voluntat de contrastar la informació.

Aquest dimarts al migdia l’equip de govern de l’alcaldessa Elisabet Oliveras va publicar una nota de premsa sobre “els registres que des de primera hora estaven efectuant unitats de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament”. I en aquella nota, també, s’explicava que aquesta actuació policial tenia a veure amb l’adjudicació de les obres de la COMU a l’empresa TEYCO i, a més, es donava a entendre i es mig relacionava amb altres notícies que aquests dies estan sortint sobre aquesta empresa i el finançament del partit polític en què milito.

La lectura que d’aquest comunicat de premsa de l’equip de govern van fer els diferents mitjans de comunicació era que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès havia estat registrat per la Guàrdia Civil, per ordre del jutge del Vendrell, en el marc de l’operació Petrum, i dins de la investigació del 3%. I, alguns mitjans, encara menys rigorosos, s’atrevien a dir que jo era la cap de no sé quina trama...

La realitat és que la fiscalia de Sabadell va requerir documentació sobre un expedient. Requerir, demanar.... En cap cas es va registrar l’Ajuntament!. La realitat és que el fet denunciat, l’adjudicació de l’obra de la COMU a l’empresa TEYCO, havia estat denunciada per l’Associació Sant Quirze Empresarial i, més concretament, pel seu president el senyor José Maria Coderch Fernández, expropietari de Finques Finvello, qui, per cert, es va presentar al concurs representant l’empresa Construcast. Podeu veure tot l’expedient, que és públic, en aquest enllaç del web de l’ajuntament i, més en concret, del perfil del contractant:
https://seu.santquirzevalles.cat/DetallPerfilContractant/_fkLB5L26iIsD28zPh7AoWAFfzryYW2L6fy1oTueqjtA

La realitat és que aquest senyor va demanar a l’actual equip de govern informació sobre aquest contracte i va comunicar que si no rebia aquesta informació ho comunicaria a les instàncies que poguessin reclamar-la. I d’aquí la intervenció de la fiscalia per demanar l’expedient i comprovar si aquesta denúncia té base.

Si això és així, perquè l’equip de govern va fer la nota que va fer? I com és que avui, en canvi, al web municipal es penja una notícia que res té a veure amb el comunicat d’abans d’ahir?

És molt i molt greu. La sensació d’indefensió que sento és absoluta. I el que més em dol és l’actuació de l’equip de govern i, especialment, de l’alcaldessa. En canvi, agraeixo el suport i, sobretot, el rigor, dels portaveus del PSC i de Ciutadans al nostre Ajuntament.

En vuit anys d’alcaldessa mai he aprovat cap acord, concurs o licitació sense els informes dels tècnics i funcionaris, i mai he tingut un informe negatiu d’intervenció o secretaria. I vull dir ben alt i ben clar que he confiat i confio plenament en la seva feina durant aquests anys. Començant per l’Interventor, i pels secretaris i secretàries de l’Ajuntament que hem tingut –tots ells i elles habilitats estatals-, i seguint per tots els caps d’àrea, tècnics, funcionaris i funcionàries, i tot el personal de l’Ajuntament.
L’Ajuntament s’ha gestionat molt bé i ha estat gràcies a la seva gran professionalitat que avui tenim un Ajuntament ben estructurat i molt poc endeutat. Per això, ni abans, ni ara, ni mai, cap problema i cap por en lliurar tota la documentació i tots els expedients que calguin. De fet, gairebé tot es pot trobar al web municipal. Transparència, tota.

Perquè mireu, el problema de Sant Quirze no és el 3%, la corrupció o les irregularitats. El problema de Sant Quirze són les misèries humanes. I, això, és molt més dolorós.


Comunicat de Junts-ERC en relació al requeriment de documents per part de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament del nostre poble

Resposta de Junts per Sant Quirze – Esquerra Republicana de Catalunya a la carta a la ciutadania de Sant Quirze de Montserrat Mundi


En la nostra condició de Grup polític que té com objectiu exclusiu treballar a favor de Sant Quirze i el benestar de la seva gent, volem mostrar la nostra tristesa pel fet que el nostre poble hagi estat motiu de portades als mitjans de comunicació per un fet que ni tan sols respon a qüestions estrictament locals. La intervenció de la unitat policial de la Guàrdia Civil el passat dimarts al nostre Ajuntament, té relació amb processos judicials oberts i que afecten a esferes polítiques d’un partit en concret que sobrepassen, com hem dit, la nostra escena local.

Cal destacar la ràpida i clara explicació donada per l’equip de govern local als fets que ens ocupen. El mateix dia, i atenent a la magnitud del que estava succeint, la informació del govern municipal creiem que va servir per a situar al veïnat sobre l’abast de la intervenció de la guàrdia civil, així com per fixar els esdeveniments en el marc que abans esmentàvem. Junts per Sant Quirze-ERC vol manifestar la seva sorpresa per la reacció que ha tingut el Grup municipal de CDC al respecte del comunicat de l’equip de govern.

Adjectius com “maliciós” i “malintencionat” o expressions com “obviar la presumpció d’innocència” o “desacreditar la pulcritud de la contractació que es va fer en l’anterior mandat”, entenem que es deuen a un error de lectura originat en el fet d’haver llegit algun altre text. Perquè, efectivament, des de Junts per Sant Quirze-ERC ens volem creure la honorabilitat de tots els representants que han exercit en el nostre Ajuntament. De no tenir aquesta ferma creença, pensaríem que el comunicat de CDC és conseqüència d’estar afectat per aquell síndrome que es coneix com “tenir cua de palla”.

El comunicat de l’equip de govern municipal és del tot asèptic, no conté cap valoració de presumptes irregularitats i ni tan sols fa referència a dades que poguessin interpretar-se com un exercici d’arbitrarietat. Es limita a fixar l’origen de la intervenció policial, de situar temporalment l’assumpte que sembla s’està investigant i de mostrar la seva preocupació per uns fets inesperats i greus. També, i com és la seva obligació, l’actual govern municipal proclama la defensa dels interessos i patrimoni de Sant Quirze per davant de tota altra consideració.


NOTA DE PREMSA SANT QUIRZE EMPRESARIAL

Davant de les diferents notícies aparegudes en la premsa escrita i d’altres que hem pogut escoltar, veure i llegir que s’han publicat, en relació a l’actuació de la Guàrdia Civil en L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, el dia 19-01-2016,

MANIFESTEM:

1)La nostra entitat no ha fet cap valoració a cap mitja de comunicació, sobre exculpació o no de delicte en els fets investigats, ja que no és coneixedora dels continguts i resultats de la investigació. En el supòsit d’inici de procediment Penal, demanarem personar-nos com a part.

2)La nostra entitat ha rebutjat participar en entrevistes de ràdio i televisió, que li han estat demanades.

3)La nostra entitat únicament ha confirmat ser qui ha demanat a Fiscalia, l’inici d’actuacions en relació a l’adjudicació de l’empresa TEYCO SL, d’una obra de 43 vivendes , l’any 2012.

4)Ens desvinculem i demanem les rectificacions oportunes als mitjans que han fet manifestacions que s’apartin dels punts anteriors .

5)La nostra entitat és aliena també a altres Notes de premsa publicades per l’Ajuntament de Sant Quirze, i de l’exalcaldessa MONSERRAT MUNDI de CDC en què som citats, però sense el nostre acord en tot el que manifesten i atribueixen al President o altres membres de la Junta Directiva.

6) La nostra entitat, mentre el tema estigui en tràmit judicial, no farà cap Nota de Premsa ,valoració pública o entrevistes per respectar la independència judicial.

7) Aquesta Nota de PREMSA , s’adreça expressament i també particularment als mitjans que sabem que han publicat diferents continguts, en alguns casos sense contactar amb nosaltres com podem acreditar. Les manifestacions atribuïdes a aquesta entitat semblen interpretacions d’altres mitjans sense contactar amb nosaltres o recollits de notes alienes a aquesta entitat.


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player