Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  10:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  10:20 - Sant Quirze Musical  
  17:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  17:20 - Sant Quirze Musical  
  18:00 - La Novetat  
  19:00 - Mundo Motero  
  20:00 - Motor Clàssic Catalunya  
  21:00 - La Moixiganga  
  21:30 - L'Últim Matx  
  22:30 - Taller de Ràdio  
  23:00 - Cabaret de Medianoche  
       
  13/05/2016
Positiva rebuda dels Pressupostos Participatius a Sant Quirze
 
   
 
<b>Positiva rebuda dels Pressupostos Participatius a Sant Quirze</b>Els pressupostos participatius van presentar-se ahir al vespre a la Patronal davant de més d'una cinquantena de persones que van rebre de manera molt positiva aquesta nova iniciativa que vol obrir la participació directa a Sant Quirze. Durant la sessió es va explicar el procés en termes generals i com es preveu abordar aquesta novedosa experiència que posa el pes de la decisió d'on invertir 200.000 euros del pressupost 2017 a ciutadania, entitats, empreses i comerços del poble.

Amb una primera fase de difusió, que tot just s'inicia aquest mes, els pressupostos participatius continuaran amb una recollida sectorial de propostes des del 8 de juny fins al 4 de juliol. Tot seguit i després de ser validats tècnicament, els projectes proposats per ciutadania, entitats, empreses i comerços passaran a una fase de votació en la qual podran votar-hi totes les persones empadronades a Sant Quirze majors de 16 anys. La votació, que es preveu a mitjans de setembre, es farà en línia, tot i que s'habilitaran punts presencials específics perquè tothom pugui accedir-hi.

Un aprenentatge
Durant la presentació, liderada per Civis Govern Obert, la consultora que conduirà el procés, van sorgir alguns dubtes dels presents, com ara quina garantia hi ha que les propostes que sorgeixin de les votacions s'executin, si no és una decisió legalment vinculant. La resposta va fer èmfasi en que els pressupostos participatius eren "moralment vinculants", és a dir, la implicació ciutadana i l'obligació de retre comptes dels representants polítics fan que aquests processos siguin de compliment obligat. També es va insistir en què els processos participatius requereixen d'una maduresa i una experiència, que són un aprenentatge en sí mateixos i que aquesta primera vegada serviria per obrir una nova finestra a la participació.

Fins a tres intervencions van felicitar la iniciativa i el començament d'aquest procés inèdit a Sant Quirze que vol posar en mans dels vilatans el poder de decisió final de la distribució de recursos.

Comissió de garanties

Alhora, durant la sessió es van explicar les diferents maneres en què es podrà participar en aquest procés. D'una banda, cada persona empadronada major de 16 anys, empresa, entitat o comerç del municipi podrà presentar fins a 5 propostes per mitjà dels canals que es difondran en el moment d'aquesta fase.

També es podrà participar votant, posteriorment, les propostes que superin la validació tècnica. Ara bé, les persones que vulguin viure de manera més intensa i propera els pressupostos participatius poden formar part de la Comissió de Garanties, un òrgan que vetllarà per la transparència del procés i també pel compliment dels compromisos adquirits.

Aquesta Comissió comptarà amb representació d'entitats i sectors i també de ciutadans individuals. Tothom que vulgui formar part de la Comissió de Garanties o tingui algun dubte relacionat amb els pressupostos participatius pot enviar un correu electrònic a participacio@santquirzevalles.cat.

Podeu consultar els documents que es van lliurar a la sessió a www.santquirzevalles.cat


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player