Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  09:00 - Sant Quirze Musical  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
  13/09/2016
Sant Quirze del Vallès ha estat present a la inauguració del Parlament Global d’Alcaldes
 
   
 
Sant Quirze del Vallès ha estat present a la inauguració del Parlament Global d’AlcaldesEl regidor de Desenvolupament Econòmic, Àlex Brossa, va assistir dissabte a la trobada inaugural del Parlament Global d’Alcaldes, que va tenir lloc del 9 a l’11 de setembre a La Haia. Hi van assistir també l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, conjuntament amb l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster.

Es tracta d'un esdeveniment on els alcaldes i les alcaldesses, en representació de ciutats de tot el món, conjuntament amb persones expertes en diferents àmbits, es reuneixen per constituir aquesta nova plataforma. L'objectiu és crear un espai que permeti a les ciutats promoure la cooperació entre elles i fer front treballant conjuntament per buscar solucions pràctiques i reals a diferents reptes pels que passen les ciutats com són la migració, la desigualtat, el canvi climàtic i la governabilitat.

Un dels aspectes que s’han tractat durant el congrés ha estat l’aprofundiment democràtic. Disposar d’una visió supramunicipal conjunta dels reptes del territori és fonamental en matèries com la promoció econòmica i la sostenibilitat.

Segons Elisabeth Oliveras, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, “treballar conjuntament amb Barberà del Vallès i Sabadell ja ens ha permès recentment presentar un ambiciós Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) que reforça àmbits com la indústria, el disseny i l’economia circular. Alhora, treballarem també altres àmbits com la millora d’infraestructures i de la mobilitat urbana”.

Segons Sílvia Fuster, alcaldessa de Barberà, “la participació ciutadana és un clar repte de la política avui en dia; amb propostes concretes com els pressupostos participatius de Barberà del Vallès, Sabadell o Sant Quirze, estem posant fil a l’agulla a la necessitat d’obrir les decisions polítiques al conjunt de la ciutadania, aportant més transparència, més rendició de comptes i més proximitat.”

Les tres ciutats, que han assistit conjuntament al congrés, assumeixen i comparteixen molts dels reptes i estratègies plantejades en el marc d’aquest esdeveniment. Molt sovint és el municipalisme el que actualment ha d’acabar resolent les problemàtiques de la ciutadania.

Segons Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, “avui dia els Ajuntaments som la institució que acaba responent a les greus situacions de desigualtat. En són un clar exemple l’abordatge de les desigualtats socials o la resposta a les persones refugiades.”

Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès, són l’única “àrea urbana” de Catalunya i de l’Estat espanyol que participen d'aquest esdeveniment internacional, on assisteixen alcaldes i representants de ciutats com Nova York, Tokio, Seul, Oklahoma, Atenes, Palerm, Washington, Dakar, Ciutat del Cap, o Bristol, entre d’altres.


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player