Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
ARA FEM: Ràdio Sant Quirze Notícies
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  10:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  10:20 - Sant Quirze Musical  
  17:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  17:20 - Sant Quirze Musical  
  18:00 - El Pis d'Estudiants  
  19:00 - La Llanterna Màgica  
  20:00 - La Paparra  
  21:00 - 1 Up Ràdio Team  
  22:00 - El Balcón de la Palabra  
  23:00 - Pure Energy  
       
  23/09/2016
Sant Quirze, Barberà i Badia del Vallès es reuneixen amb la Generalitat per parlar sobre l'Aeroport de Sabadell
 
   
 
Sant Quirze, Barberà i Badia del Vallès es reuneixen amb la Generalitat per parlar sobre lL'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, l'alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, i el primer tinent d'Alcaldia de Territori de l'Ajuntament de Badia del Vallès, Rafael Moya, es van reunir dimarts 20 de setembre amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, per tal de tractar diversos temes referents a l'Aeroport de Sabadell.

A la trobada, les tres poblacions van demanar l'actualització del mapa de soroll i de l'impacte de la contaminació acústica derivada de l'activitat de l'aeroport vallesà, un tema amb el qual va estar d’acord la Generalitat, juntament amb la revisió de les servituds de l'aeròdrom amb la col•laboració d’Aena.

D'altra banda, també van reivindicar la recuperació de la Comissió de Seguiment de l'Aeroport que va quedar suspesa l'any 2009 i que ara, les tres ciutats volen reprendre amb la participació d'entitats, associacions de veïns i veïnes i administracions públiques.

El conseller de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a distingir les zones més sensibles i analitzar si se superen els llindars de contaminació acústica. Rull va demanar a Barberà, Sant Quirze i Badia que identifiquin les zones de més contaminació per tal de fer un estudi més acurat de la situació i buscar mecanismes per fer àgil la tramitació de llicències urbanístiques afectades per les servituds de l’Aeroport.

L'alcaldessa de Sant Quirze ha reclamat la necessitat d'analitzar l’activitat de l’Aeroport per tal de no perdre competitivitat com a municipi: “Esperem que després d’aquesta trobada aconseguim reprendre les reunions de la comissió i fer així un seguiment de les incidències que ens genera l’Aeroport. De fet, afecta el nostre dia a dia, reduint les nostres competències a nivell de gestió de planejament urbanístic, donat que les llicències s’aturen i això dificulta l’activitat de les nostres empreses i les deslocalitza. Estem perdent capacitat d’autonomia per fer un obra, es ralentitzen els tràmits i això perjudica la nostra activitat empresarial”.

L'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, ha alertat sobre les conseqüències de l’increment d’operacions de l’Aeroport en la vida diària de les tres ciutats: “Els veïns i veïnes de Barberà, Sant Quirze i Badia pateixen de forma constant les conseqüències de l’augment d’operacions a l’Aeroport, que en el darrer any ha crescut un 18% només en el semestre de l’any. El soroll continu i que nombroses avionetes sobrevolin les tres ciutats sense complir les rutes establertes a l'hora d'enlairar-se o d'aterrar a Sabadell posen en perill la seguretat de la ciutadania”.

La trobada també va servir per mostrar l'interès de les tres corporacions municipals en trobar solucions per tal de minimitzar l'impacte de l'activitat de l'Aeroport de Sabadell en l’activitat diària de les tres ciutats. Una vegada s’iniciïn les accions acordades a la reunió, es durà a terme una nova trobada per tal de continuar avançant en les línies marcades. 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player