Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
ARA FEM: Sant Quirze Musical
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  09:00 - Sant Quirze Musical  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
  28/09/2016
Les normes de gènere qüestionades a través de la cultura
 
   
 
Les normes de gènere qüestionades a través de la culturaLa programació del Servei de Coeducació i Polítiques de Gènere per als propers mesos aposta per la cultura com a eina de transformació social. Dues obres de teatre, dos cursos amb l’actriu Gemma Julià, un club de lectura amb la literatura escrita per dones com a protagonista i un taller d’escriptura, són algunes de les activitats destacables.

Les activitats de sensibilització, adreçades a tota la ciutadania, començaran el dia 6 d’octubre a La Patronal amb LIMBO, un espectacle de teatre-dansa poètic i transgressor, de la companyia de Les Impuxibles, que aborda l’experiència de la transexualitat i les normes de gènere. L’obra es basa en de l’experiència de persones reals que viuen en primera persona un trànsit de gènere i que formulen i expressen a viva veu el que pensen del trànsit i de la relació amb la idea de gènere de la nostra societat.

Així mateix diverses activitats entorn la despatologització de la transexualitat donaran veu a les reivindicacions de les persones trans i les dificultats amb què es troben en una societat que exclou les identitats de gènere no normatives. Ja podeu comprar les entrades per 5€ a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

"3,2,1...zero!"
El 26 de novembre, també a La Patronal, l’espectacle de teatre 3, 2, 1...zero! de la companyia La Jarra Azul ens ajudarà a reflexionar i entendre, mitjançant la metàfora, el fenomen de la violència masclista, fent un recorregut a través de les diferents fases per les quals passen les dones que es troben en situacions de violència. L’obra serà un dels actes centrals del Dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista.

Tallers d'habilitats comunicatives
L’actriu Gemma Julià donarà el tret de sortida als tallers d’apoderament adreçats a dones amb dos tallers d’habilitats comunicatives. Sota el nom L’acció de la paraula, ambdós tallers s’adrecen a dones que vulguin millorar la forma en que es comuniquen, ja sigui en l’àmbit professional, social o personal. El primer, obert a dones de totes les edats, es farà tots els dimarts de 10h a 14h des del 27 de setembre fins al 25 d’octubre al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones. El segon, organitzat conjuntament amb el servei d’Emprenedoria, està adreçat a dones emprenedores i tindrà lloc els dimarts i dijous de 14h a 16:30h del 18 al 27 d’octubre.

Entre dones
També al mes d’octubre s’iniciarà, a la Biblioteca, la segona edició del Club de lectura Entre Dones. Conduït per Laura Aparicio, aquest club gira al voltant de la literatura escrita per dones i les temàtiques de gènere abordades per elles; autores com Virginia Woolf, Amy Tan o Ada Castells són algunes de les propostes d’aquesta edició, que tindrà com a tancament, al mes de març, la trobada de les participants amb un autora.

Escriptura creativa
I enllaçant amb l’escriptura, la santquirzenca Laia Prat conduirà una nova edició del taller d’escriptura creativa Una cambra pròpia, aquest cop sota el títol Escriure des de l’experiència, adreçat a totes aquelles dones que vulguin aprendre a escriure relats a partir de l’entorn, la identitat, la historia, els pensaments i emocions propis, d’una forma literària i 99% experimental.

Altres
Durant els propers mesos també es realitzaran tallers de sensibilització adreçats a la ciutadania i a col•lectius específics com alumnat, professorat i famílies, i es donarà continuïtat a altres projectes que ja estan en marxa, com el projecte de coeducació als centres educatius, i als plans d’actuació en igualtat de gènere i en prevenció de la violència masclista.


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player