Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
ARA FEM: Ràdio Sant Quirze Notícies
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  10:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  10:20 - Sant Quirze Musical  
  17:00 - Ràdio Sant Quirze Notícies  
  17:20 - Sant Quirze Musical  
  18:00 - El Pis d'Estudiants  
  19:00 - La Llanterna Màgica  
  20:00 - La Paparra  
  21:00 - 1 Up Ràdio Team  
  22:00 - El Balcón de la Palabra  
  23:00 - Pure Energy  
       
  10/03/2017
Elvira Cervantes rep el Premi Dona de Sant Quirze 2017 davant d’un Casal d’Avis entregat
 
   
 
Elvira Cervantes rep el Premi Dona de Sant Quirze 2017 davant d’un Casal d’Avis entregat


Maria Elvira Cervantes va recollir aquest passat dimecres de mans de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, el Premi Dona de Sant Quirze 2017 davant d’una sala d’actes del Casal d’Avis plena de gom a gom. Cervantes es va mostrar molt agraïda per la distinció rebuda i va repassar en el seu discurs les seves diferents etapes en el món associatiu de Sant Quirze. Va recordar les millores en l’asfaltat de carrers aconseguides al barri del Poble Sec, la seva tasca com a regidora del PSC al capdavant de les carteres de Solidaritat i Participació Ciutadana, la lluita contra la violència de gènere a través de l’entitat Dones per Sant Quirze i els anys que porta ocupant la presidència del Casal d’Avis, essent la primera dona que ocupa aquest càrrec a la història de l’entitat. Va tenir paraules d’agraïment per a tots els veïns i les veïnes que l’han acompanyat al llarg d’aquests anys realitzant tasques socials i va tenir un record per al seu difunt marit, en Joan.
Les emotives paraules de Cervantes van donar pas al discurs institucional de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, que, a banda de felicitar la premiada i la resta de guardonades de la jornada, va animar el nombrós públic allí present a continuar lluitant per la igualtat real entre dones i homes i a que les dones es facin visibles sense por i que facin escoltar la seva veu. Després de les paraules de l’alcaldessa, deu dones de diferents entitats i de la societat civil santquirzenca van recitar deu poemes escrits per dones capitanejades per la Laia Prat. L’acte va finalitzar amb un refrigeri per a tots i totes les assistents.
Distincions honorífiques
En l’acte institucional del lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2017 també es van atorgar dues distincions. En primer lloc, la Distinció honorífica en l’àmbit de Catalunya, concedit a l’escriptora, poetessa, traductora i defensora dels drets de les dones Maria-Mercè Marçal, la dona que dóna nom a l’antic centre de Recursos per a Dones de Sant Quirze. I, en segon lloc, la presidenta de la Fundació Vicenç Ferrer, la cooperant britànica Anna Ferrer, va rebre la Distinció Honorífica en l’àmbit internacional. El públic va poder veure un vídeo on la guardonada agraïa el guardó rebut des d’Anantapur, Índia, el lloc on resideix. Va ser el representant de la Fundació a Catalunya Lancy Dodem l’encarregat de pujar a l’escenari, des d’on va reivindicar que la situació de les dones a l’Índia i el món ha millorat molt al llarg de la Història però encara es troba molt lluny de la igualtat real amb els homes. Va explicar que, a l’Índia, moltes dones afirmen que haguessin preferit néixer com a vaques que com a dones perquè se les respectaria més. Dodem va agrair la Distinció en nom de la Fundació i de la mateixa Anna Ferrer.

A www.santquirzevalles.cat trobareu un ampli reportatge fotogràfic de l’acte.

 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player