Ràdio Sant Quirze 90.9 FM Inici | Urgències | Mapa web | Contacta'ns | Escolta RSQ per Internet!
Ràdio Sant Quirze 89.5 FM
La Ràdio | Notícies | Ràdio a la carta | Programació | Facebook | Telèfons d'interès | Canal Youtube | Graella
On estic? inici / Notícies
Escolta'ns online
Notícies
Veure totes

Avui fem a RSQ
  09:00 - Sant Quirze Musical  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
  23/03/2017
L’Institut Sant Quirze lidera el projecte europeu ECO
 
   
 
L’Institut Sant Quirze lidera el projecte europeu ECOL’Institut Sant Quirze està desenvolupant el projecte “Environment Curiosity as an Opportunity” (ECO). Consisteix en treballar de manera interdisciplinar i en col•laboració amb 900 alumnes de 4t d’ESO del nostre centre i alumnat d’altres centres europeus. En aquesta edició, que té una durada de dos anys, participen Instituts d’Alemanya, Itàlia, Holanda i Regne Unit sota la coordinació del centre santquirzenc.

El tema conductor del projecte és el canvi climàtic i el seu impacte negatiu en els i les adolescents. L’objectiu és que percebin els problemes mediambientals com a oportunitat de canvi per cercar noves oportunitats en estudis futurs, en el mercat laboral i en els negocis.

És un projecte multicultural i plurilingüe, en què la llengua vehicular és l’anglès i amb què es pretén que l'alumnat aprengui a treballar col•laborativament amb estudiants d’altres països.

El projecte es treballa des de diferents assignatures com ara ciències, matemàtiques, filosofia, ètica, tecnologia, visual i plàstica, anglès i economia i es treballa durant una hora a la setmana, moment en el qual l’alumnat està en contacte online amb la resta de companyes i companys estrangers. Amb aquesta iniciativa, l’Institut vol connectar els i les estudiants amb la vida real tot oferint-los una perspectiva europea del canvi mundial.

Conferència del catedràtic Joandomènec Ros sobre les conseqüències del canvi climàtic

Emmarcada en les activitats del projecte ECO, l’alumnat de 4t d’ESO va poder gaudir el dimecres 22 de març d’una conferència del catedràtic de la Universitat de Barcelona Joandomènec Ros. La xerrada es titulava “Climate change and its impact on the sea” i la va impartir totalment en anglès.

El doctor Ros va començar la conferència parlant de l’efecte hivernacle i com aquest afecta en l’augment progressiu de les temperatures a nivell mundial. Va explicar que ja fa molts anys que els científics estudien i alerten sobre les conseqüències del canvi climàtic però que no va ser fins l’any 2006, aproximadament, que es va considerar un problema greu per la comunitat internacional i va ser quan els economistes van afirmar que aquest fenomen ens pot costar milers de milions de dòlars.

Ros també va presentar una sèrie de gràfics que demostren l'augment de les temperatures als oceans, on aquesta dada és especialment alarmant a la costa catalana, i està afectant a espècies autòctones com el faig o el pi roig. Segons va afirmar, el canvi climàtic també afecta en altres aspectes com la ràtio de sexes, l’augment de la mortalitat o l’increment de les patologies en humans, entre altres.

El catedràtic va assegurar que ara mateix “només ens podem adaptar al canvi climàtic per poder-lo mitigar. Mai el podrem revertir”.

Joandomènec Ros és biòleg i catedràtic de la Universitat de Barcelona. Actualment és el president de l'Institut d'Estudis Catalans i ostenta la rectoria de la Universitat Catalana d'Estiu. L’any 2006 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i el passat 2016 va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi.


 
www. radiosantquirze.cat (C) 2007 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Descarrega de reproductors
C Pompeu Fabra, 25, 6 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 937216800 Avís Legal | Contatar | Sitemap
Reprodueix amb Windows Media Player Reprodueix amb Winamp Reprodueix amb Real Player